Adsense

7 Ocak 2011 Cuma

Darker Than Black İnceleme

Favori Karakterlerim:Hei
Tür:Fantastik,Drama,Aksiyon
Bölüm Sayısı:25+12+4 OVA
Not:10/7


Ne yalan söyleyeyim bu animeyi izlemeye başlama sebebim isminin hoşuma gitmesidir.Ancak içeriğini ismi kadar sevdiğimi söyleyemeyeceğim.Darker Than Black serisi iki sezondan oluşuyor.Birinci sezon "Kuru no Keiyakusha" ikinci sezon ise "Ryuu sei no Gemini" adı altında yayınlandı.

Tokyo'da mistik bir biçimde ortaya çıkan Hell's Gate (Cehennem Kapısı) sonucunda bazı özel güçlere sahip insanlar oluşmuştur.Bunlara "contractor" denilmektedir.Ancak türkçe altyazı yapan gruplar bu "contractor" kelimesini türkçeye hiçbir anlamı olmayan ve animeye uygun düşmeyen bir biçimde "yüklenici" olarak çevirmişler.Bence tam çevirisi yapılmalıydı yani "sözleşmeci" denilmeliydi.Çünkü bu contractor-yüklenici-sözleşmeci artık her ne derseniz,güçlerini her kullandıklarında bir bedel ödemek zorundalar.Nasıl sözleşmede karşılıklı maddeler kabul edilir ve taraflar sorumlu oluyorsa,animede de yükleniciler (bana göre sözleşmeciler) kullandıkları özel güç sonunda bir takım bedeller ödemek zorunda kalıyorlar.Her yüklenici farklı şekilde bedellerini ödüyor.Örneğin; kendi saçını yolmak,bulmaca çözmek,sigara içmek...

Hei,Yin,Mao ve Huang "Sendika" ismi altındaki gizli bir örgüt için çalışan üyelerdir.Hei,Yin ve Mao birer yüklenicidir.Hei elektriği dilediği gibi kontrol edebilir,Yin bir çeşit medyumdur ve Mao hayvanların şekline girebilir ve o bedenlerdeyken konuşabilir.Huang ise sendika ile direk görüşerek aldığı emirleri diğer takım arkadaşlarına bildirir,yüklenici değildir.Hei'nin kimliğini gizlemek için taktığı maske de seriye güzel bir hava katmıştır.İlk sezon bu karakterlerin ön planda olduğu bir sezon ve görevleride Cehennem Kapısının gizemini çözmek.Ancak ilerleyen bölümlerde diğer yüklenicilerinde ortaya çıkmasıyla ve Hei'nin geçmişinin yavaş yavaş aydınlanmasıyla olaylar daha da karmaşık bir hale geliyor.


İkinci sezonda ise ilk sezon finalindeki malum olaydan sonra Hei iyice kendini dağıtmış,alkola başlamış bir karakter olarak karşımıza çıkıyor.Bu ikinci sezona başlamadan önce neler olup bittiğini anlamak için yayınlanan 4 OVA'yı izlemeniz gerekiyor.Bu OVA'ları izledikten sonra ikinci sezona başlamanızı tavsiye ederim.İkinci sezonda ise başkarakterimiz Hei başka bir karışık işe dahil oluyor ve küçük bir rus kızı olan Suō Pavlichenko ile yeni bir maceraya başlıyor.

İlk sezonunu biraz sıkıcı bulduğum serinin ikinci sezonu daha çok hoşuma gitti.İlk sezondaki yüklenicilerin güçlerini çok sık kullanmaması ve bölümlerin durgun geçmesi nedeniyle ilk sezonu çokta bağlayıcı bulmuyorum ayrıca konuda çok ağır aksak ilerliyor.Bunun aksine ikinci sezonda olaylar daha hareketli ve hızlı gelişiyor.Kuvvetle ihtimal üçüncü sezonuda gelecektir.Sonuç olarak biraz karmaşık ve ağır bir konuya sahip bir anime olmasına rağmen ayırdığınız vakite çokta pişman olacağınızı sanmıyorum.

2 yorum:

  1. İzlediğim en iyi animelerden birisi ama ilk sezonu dediğiniz gibi çok yavaş, ovadan sonra 2. sezon anlamlı geliyor ve yerine oturuyor. Bence piyasada bulunan çoğu hit animeden daha iyi. Çoğu soruyu yanıtlamadan bırakması da olayların ağır ilerlemesinin sebebi ama bu da aynı zamanda merakı arttırdığı için güzel. 3. bir sezon olsa da izlesek.

    YanıtlaSil
  2. ilk izlediğim animelerden biri, bir ara tesadüfen kidz/animez'de görmüştüm, kidz tv başka animeler de veriyormuş ama pek takip edemiyorum yoğunluktan.

    YanıtlaSil