Adsense

25 Ağustos 2013 Pazar

Back to the Future: The Game

Tür:Macera
Platform:PC,Wii,PS3
Grafik:100/72
Ses:100/80
Oynanış:100/75
Yapım:Telltale Games
GENEL:100/77 

2010-2011 yılları arasında yayınlanan ve toplamda beş oyundan oluşan bir oyun serisi olan Back to the Future: The Game oyunu aslında orjinal filmden esinlenerek oluşturulmuş bir tür devam hikayesi olarak karşımıza çıkıyor. Şahsen benim çocukluğumun en güzel filmlerinden olan bu filmin oyununu oynamak benim için çok keyifli bir deneyim oldu.Oyunun türü macera olduğundan oyunu oynayabilmek için herhangi bir oyun yeteneğine sahip olmanız gerekmiyor.Bu tür oyunları araştırmayı ve detayı seven kişilerin daha çok oynandığı biliniyor ama bu serinin hayranlarınında bir göz atması gerek diye düşünüyorum.

Efsane Back to the Future üçlemesinin sonrasını anlatan oyunda yine çılgın doktor Emmet Brown zaman makinesi olan DeLorean ile başını derde sokuyor ve geçmişte kısılıp hapishaneye giriyor. Doktoru kurtarma görevi ise yine yegane ortağı Marty McFly'a düşüyor. Marty geçmişe giderek zamanın en büyük mafya liderininin tutuklanmasını sağlayıp Doktoru hapisten kurtarıyor ancak bu yaptıkları zamanın akışını değiştirerek hiç ummadıkları bir gelecek yaratıyor. Daha sonra tekrar bu geleceği değiştirmek için geçmişe gidiyorlar ve olaylar iyice karışıyor. Oyunun ilerleyen bölümlerinde Marty ve Doktor karşı karşıya gelip kendi idealleri için düşman dahi oluyorlar. Her bir oyunda farklı macera ve farklı hikayelere tanık oluyoruz. Oyunun sonunda ise daha uzak geleceklerden gelen birçok Marty geçmişe dönerek Doktor'dan yardım istiyorlar ki çok ilginç bir son olmuş. Görünüşe göre Marty ve Doktor hayatlarının sonuna kadar hep zaman makinesiyle yolculuk yapacaklar.

Oyunun oynanışı ekrandaki nesnelerle ve kişilerle etkileşime girmekten ibaret. Oyun bize sunduğu seçeneklerle hafif bir RPG havasınada bürünüyor ancak hikaye linear bir biçimde ilerliyor. Genel olarak oldukça keyifli bir oyun olduğunu söyleyebilrim ancak filmlerini izlemeden oyunu oynayanlar karakterleri tanımadıklarından dolayı oyuna alışmada biraz zorluk çekebilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder