Adsense

25 Temmuz 2013 Perşembe

King Arthur 2 The Role Playing Wargame İnceleme

Tür:Rpg,Strateji
Platform:PC
Grafik:100/80
Ses:100/75
Oynanış:100/80
Yapım:Neocore Games - Paradox Interactive
GENEL:100/77

2012 yılında piyasaya sürülen King Arthur 2 The Role Playing Wargame oyunu aslında içinde birçok farklı türü barındıran bir oyun olmuş. Tıpkı Total War serilerindeki gibi savaş sistemine sahip,RPG oyunlarındaki gibi karakter gelişimi ve diplomasi gibi seçenekleriyle oldukça farklı karma bir oyun oyun diyebilirim bu oyun için.

Kral Arthur'un bir çeşit lanete yakalanıp yatağa düşmesi sonucu ona bağlı topraklar bağımsızlıklarını ilan etmişlerdir. Birçok farklı yaratık özgür kalmış ve etrafa tehlike saçmaktadırlar. Kral'ın oğlu olarak oynadığımız oyunda ordumuzla beraber Kral Arthur için bir panzehir aramaya çıkıyoruz ve gizemli büyücü Merlin'in peşine düşüyoruz. Ancak gerek yaratıklar gerekse bağımsızlıklarını ilan eden gruplar karşısında zaman zaman savaş kaçıınılmaz oluyor. Oyunda bazen bir masaldaymışçasına görevi dinliyoruz ve bize verilen seçimlerden birini seçerek göreve devam ediyoruz ve bu şekilde verdiğimiz kararlar doğrultusunda kişiliğimiz belirleniyor. Kişiliğimize göre diğer gruplar bizimle dost ya da düşman olabiliyorlar.

Savaş sitemi bildiğimiz Total War gibi ancak tek fark kahramanlarımızın büyü yapabiliyor olması olmuş diyebilirim. Savaşlar sonrası deneyim kazanan kahramanlarımız belli bir skill ağacından yeteneklerini geliştiriyorlar. Genel olarak grafik ve müzikleriyle başarılı bir yapım olmuş diyebilirim. Konu bakımından ise ortalama bir konu var. Strateji ve RPG severlerin ortak paydada birleşeceği bir oyun olarak bu türleri sevenlerin bu oyunu denemesini tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder