Adsense

2 Aralık 2013 Pazartesi

The Walking Dead İnceleme

Tür:Macera
Platform:Xbox360,PC,PS3
Grafik:100/80
Ses:100/90
Oynanış:100/90
Yapım:Telltale Games
GENEL:100/90

2012 yılında piyasaya sürülen The Walking Dead oyunu dizisinden bağımsız karakterlerle adeta başka bir diziymişçesine karşımıza sunulmuş bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyuna aslında oyundan çok film ya da dizi yakıştırması yapılabilir. Oyun boyunca Lee adlı karakteri yönlendirerek önemli kararlar veriyoruz ve oyunun gidişatına etki edebiliyoruz.

Oyunun hemen başında Lee, kendisini bir milletvekili ile aldatan karısını öldürmek suçuyla bir polis arabasında cezaevine doğru gidiyor. Ancak onu götüren polisin çenesi epey bi düşük olduğundan yola dikkatini vermiyor ve kaza yapıyorlar. Daha sonra polis memuru ölüyor, Lee ise bacağından yaralanarak kazayı atlatıyor. Ancak asıl sorun bu dakikadan sonra başlıyor. Ölen polis memuru zombiye dönüşerek Lee'ye saldırıyor. Lee canını zor kurtarıyor ve en yakındaki eve yardım bulabilmek için giriyor. Evin bomboş ve bazı alanlarının kanlar içinde olduğunu gören Lee daha sonra telefonun telesekreterine bırakılan üç farklı mesajı dinliyor. Bu mesajlar bir ailenin çocuklarına bıraktıkları mesajlardan ibaret. İlk iki mesajda eve gelme umutları var gibi gözüksede üçüncü mesajlarında eve gelemeyeceklerini ve acil yardım bulması gerektiğini öğütleyen aile ile o dakikadan sonra irtibat kopuyor. Lee, o evin çocuğu Clementine ile karşılaşıyor ve onu koruyacağına dair söz veriyor. Clementine 8 yaşında küçük bir kız olmasına rağmen yaşıtlarına göre oldukça zeki bir çocuk görüntüsü çiziyor. O andan sonra artık Lee ve Clementine hem zombi tehlikesine hem de diğer insanların bencilliklerine karşı hayatta kalma mücadelesi vermeye başlıyorlar.

Oyunun ilk sezonu 5 bölüm ve bir de ikinci sezonu bağlayan 400 Days ek paketi ile tamamlanıyor. Oyun 2012 yılının en iyi oyunu seçildiğinde birçok otorite buna şaşırmıştı. Şahsen bende oyunu henüz oynamadığımdan dolayı aklımda başka oyunların birinci olabileceği düşüncesi vardı. Ancak bu oyun için tek kelimeyle "şaheser" sözcüğünü kullanabilirim. Hem oyunun atmosferi hem de gelişen olaylar kendinizi resmen bir dizide karaktermişsiniz gibi hissetmenize neden oluyor. Özellikle son bölümde oyunun atmosferi tavan yapıyor diyebilirim. Bu oyuna bir oyun gözüyle bakmaktansa bir diziymiş gibi bakarsanız beklentileriniz karşılanır diye düşünüyorum aksi halde oynanış bakımından çok eğlenceli bir yapım olmasını beklerseniz sadece beklersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder