Adsense

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Fable 3 İnceleme

Tür:Aksiyon Rpg
Platform:PC,XBox360
Grafik:100/78
Ses:100/75
Oynanış:100/80
Yapım:Lionhead Studios
GENEL:100/77

2011 yılında piyasaya sürülen ve serinin üçüncü oyunu olan Fable 3'de de yine masalsı bir hikayeye dahil oluyoruz. Serinin ilk iki oyununu oynamadan da oynanabilecek bu üçüncü oyunda yepyeni bir hikaye var.

Oyunun hemen başında kahramanımızın prensmi yoksa prensesmi olacağını seçiyoruz ve bir sabah yatağımızdan kalkarak oyuna başlıyoruz. Albion'un kralının ölümünden sonra tahtı devralan abimiz ülkeyi acımasızca yönetiyor ve bunun sonucunda da tüm halk ondan nefret etmeye başlıyor. Bizimde abimizle aramız peki iyi değil zaten. Bir gece uşağımız ve eğitmenimizin önerisi ile saraydan ayrılıp krallığa karşı devrim yapma düşüncesine kapılıyoruz ve oyun başlıyor. Oyundaki amacımız mümkün olduğunca fazla müttefik bularak abimizin krallığını devrimle devirmek ve başa geçmek. Tabi bunu başarabilmek için halkın belli kesimlerinin güvenini kazanıp onlara ilerde ne gibi yenilikler yapacağımızı anlatmamız gerekiyor.

Oyunda yakın dövüş için kılıç ve uzaktan dövüş içinse büyü ya da tüfek gibi silahlar kullanabiliyoruz. Para kazanmak için çeşitli mesleklerle uğraşıp görünüşümüzü vs. değiştirebiliyoruz. Oynanış oldukça basit olduğundan bir süre sonra sıkabiliyor. Grafik ve müzikler ise ortalama bir kalitede diyebilirim. Masallardan,efsanelerden hoşlanan ve bol bol ara video izleyip konuşma dinlemeyi sevenler için gayet güzel bir oyun olmuş. Genel olarak oynanabilir güzellikte denenmesi gereken bir oyun olarak Fable 3 oyununa bir gözatmanızı öneririm. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder