Adsense

21 Temmuz 2013 Pazar

Black & White 2:Battle of the Gods İnceleme

Tür:Gerçek Zamanlı Strateji
Platform:PC
Grafik:100/80
Ses:100/75
Oynanış:100/80
Yapım:Lionhead Studios
GENEL:100/82

2005 yılında piyasaya sürülen Black & White 2 oyunu oyuncuları değişik bir deneyim sunuyor. Oyunda bir yunan tanrısı oluyoruz ve aztekler tarafından yokedilen köyümüzün intikamını almaya çalışıyoruz.

Oyunun hemen başında oyun boyunca bize yardımcı olacak hayvanımızı seçiyoruz. Bu hayvanlar arasında maymun,kurt,aslan ve inek seçenekleri var ancak Battle of the Gods eklentisiyle bunlara iki yeni hayvan seçeneği daha ekleniyor. Seçtiğimiz hayvanımız oyun boyunca büyüyecek ve bizim şekillendirdiğimiz biçimde davranışlara sahip olacak. İstersek hayvanımızı savaş delisi korkunç bir canavar haline getirebiliriz ya da köylülere yardım eden uysal ve çalışkan bir hayvan da yapabiliyoruz. Norse ve Japonların yardımını larak azteklere karşı güçlü bir ordu toplamaya çalıştığımız oyunda tıpkı normal strateji oyunlarındaki gibi bir köy yapıp tarım,maden vs. işleri görüyoruz ancak diğer strateji oyunlarından farkı baştada bahsettiğim gibi bir hayvanımızın olması.

Battle of the Gods ekpaketi ile oyunda yeni bir düşmanımız oluyor ve kötü bir tanrıya karşı savaşmaya başlıyoruz. İskelet ordularını yokederek özgürlüğümüzü kazanıyoruz. Grafik bakımından çıktığı yıla göre oldukça kaliteli olan oyunun oynanışıda genel anlamda kolay diyebilirim ancak oyunu çözmek biraz vaktinizi alabilir. Değişik bir deneyim yaşamak isteyenlerin bu oyunu denemesini öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder