Adsense

1 Ekim 2013 Salı

Devil Survivor 2 The Animation İnceleme

Favori Karakterlerim:Hibiki,Fumi
Tür:Doğaüstü
Bölüm Sayısı:13
Not:10/7

2013 yılında yayınlanan Devil Survivor 2 The Animation animesi aslında bir Nintendo DS oyunundan uyarlama bir yapım. RPG oyunlarıyla ilgili olup ve birde PS2 ile içli dışlı olan birinin Shin Megami Tensei oyun serisiyle tanışmamış olması nerdeyse imkansız gibi bir şeydir diye düşünüyorum. Shin Megami Tensei oyun serisinin yapımcısı Atlus, Persona animelerinden sonra birde bu seriyede el atarak güzel bir iş ortaya çıkarmış diyebilirim.

Animenin hemen başında iki lise öğrencisi Hibiki ve Daichi'nin sohbetlerine tanık oluyoruz. Daichi, Hibiki'ye yeni bir cep telefonu uygulamasından bahsediyor. Buna göre arkadaşın olan kişiler ölümlerinden biraz zaman önce sana bildiriliyor ve ölme anlarının kısa bi videosunu izleyebiliyorsun. Hibiki ve Daichi tren istasyonunda beklerlerken ikisinede aynı anda bir mesaj geliyor ve mesaja baktıklarında gelen trenin raydan çıkması sonrası her ikisinide öldüreceğini görüyorlar. Telaşa kapılsalarda buna inanmıyorlar ama gelen tren gerçekten de ikisinide öldürüyor ve bundan sonrasında anime başlıyor. Hayatta kalma seçeneği sunulan Hibiki ve Daichi hayatta kalarak bazı şeytanlara hükmetmeye başlıyorlar. Daichi'nin şeytanları zayıf olsada Hibiki'ninkiler oldukça güçlü. Tam olarak ne olduğunu anlamadan Japonya'nın gizli bir organizasyonu tarafından ele geçiriliyorlar ve burda asıl konu ortaya çıkıyor. Buna göre 6 gün içinde 6 büyük şeytanı yoketmezlerse dünya yokolocak ve bunun içinde Hibiki'nin yardımına ihtiyaçları var.

Anime boyunca çeşitli karakterler Hibiki'ye yardımcı oluyorlar ve büyük şeytanlarla savaşıyorlar. Genel olarak bu şeytan olayı persona'lara çok benziyor hatta pek bir farkları yok diyebilriim. Konu olarak basit gibi dursada uzun olmayan seri izleyiciyi sıkmıyor. Animenin açılış ve kapanış müzikleri ise oldukça başarılı olmuş. Savaş sahneleri ve şeytanların tasarımı biraz zayıf gibi dursada yinede kendini izlettirmeyi başaran bir seri olmuş diye düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder