Adsense

24 Kasım 2013 Pazar

Velvet Assassin İnceleme

Tür:Gizlilik
Platform:Xbox360,PC
Grafik:100/82
Ses:100/82
Oynanış:100/82
Yapım:Replay Studios
GENEL:100/76

2009 yılında piyasaya sürülen Velvet Assassin oyunu aslında gerçekte ikinci dünya savaşındaki bir ingiliz ajanının hayatından uyarlanmış bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyundaki karakterle aynı ismi paylaşan  Violette Szaba isimli ingiliz bayan ajan ikinci dünya savaşı sırasında Almanya'ya karşı iki farklı göreve gönderilmiş olup ilk görevini başarıyla tamamlamış ancak ikinci görevinde yakalanarak henüz 23 yaşındayken öldürülmüştür.

Oyunun hemen başında Violette, İngiltere'den Almanya işgali altında olan Fransa'ya gidiyor ve burada ilk görevine başlıyor. Oyundaki görevlerimiz gizli bir belge çalmak ya da bir üssü havaya uçurmak gibi bilindik ajan görevlerinden oluşuyor. Oyunun başında farkedeceğiniz üzere biz aslında oyun boyunca Violette'nin anılarını oynuyoruz. Şimdiki zamanda Violette bir hastane odasında çok bitkin bir şekilde yatıyor ama olayların nasıl bu duruma geldiğini oyunu oynadıkça öğrenebiliyoruz. Oyunda pek fazla karakter yok bu yüzden konu bakımından çok sürükleyici bir konunun olduğundan bahsetmek güç olsada yinede ikinci dünya savaşıyla ilgilenenlerin hoşuna gidecek bir kurguya sahip bir oyun olmuş diyebilirim.

Oynanış bakımından birkaç tuşla çok iş yapabildiğimiz oyunlardan olan Velvet Assassin oyunu ilerleyen bölümlerde oynanışa ufak tefek yenilikler getirerek oyuncuyu sıkmamaya çalışıyor. Genelde nöbet tutan askerlerin arkasından yaklaşarak sessiz bir biçimde onları öldürüyoruz ancak bazen yeri geldiğinde elimize pompalıyı alıp sert çarpışmalarada girdiğimiz oluyor. Genel olarak gizlilik oyunlarını sevenlerin hoşlanacağı bir yapım olmuş diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder