Adsense

16 Temmuz 2013 Salı

Napoleon Total War İnceleme

Tür:Sıra Tabanlı Strateji
Platform:PC
Grafik:100/83
Ses:100/80
Oynanış:100/85
Yapım:The Creative Assembly
GENEL:100/80

2010 yılında piyasaya sürülen Napoleon Total War oyunu TW serisinin kaliteli oyunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. 19.yy'da geçen oyunda dilersek Napoleon'un hayatını oynayabiliyor ya da 1800'lerin güçlü devletlerinden birini seçerek Fransa'ya karşı ya da Fransa'nın yanında savaşabiliyoruz.

Oyunda malesef Osmanlı İmparatorluğu oynanabilir bir ülke olarak ayarlanmamış. Sadece Avrupa kıtasındaki ülkelere yer veren oyunda müttefiklik anlaşmaları,ticaret anlaşmaları gibi seçeneklerle gerek diplomasi gerekse savaş yoluyla devletimizi güçlendirip oyun sonuna kadar belli başlı bazı şehirleri ele geçirmeye çalışıyoruz. Oyunda özel olarak bir Napoleon Campaign var burada Napoleon'un çocukluğundan başlayarak onu kontrol ediyoruz ve hayatını oynayarak yaşıyoruz. Daha sonra İtalya,Rusya gibi güçlü ülkelerle savaşa girişiyoruz.

Total War serisi herne kadar güzel ve kaliteli oyunlara sahip olsada genel oalrak oynanış ve çeşitlilik bakımından kendini tekrar ediyor diyebilirim. Her yeni çıkan oyunla oyun daha fazla geliştirilseydi şu anda Total War serisi bambaşka bir noktada olabilirdi. Bu sene çıkması planlanan Rome Total War 2 oyununda inşallah adam gibi geliştirmeler yaparlarda oyun daha fazla oynanabilir olur yoksa aynı yemeği ısıtıp ısıtıp sunmaya devam ederlerse hiç gelişemeyecekler. Özellikle Paradox firmasının Victoria 2 ve Europa Universalis gibi oyunlarını oynadıktan sonra Total War oyunlarının iyice gözümden düşmeye başladığını söylemem gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder