Adsense

18 Ocak 2014 Cumartesi

Just Cause 2 İnceleme

Tür:Aksiyon,Macera
Platform:Xbox360,PC,PS3
Grafik:100/80
Ses:100/78
Oynanış:100/82
Yapım:Avalanche Studios
GENEL:100/79

2010 yılında piyasaya sürülen Just Cause 2 oyununda Rico Rodriguez adında bir ajanın macerasını oynuyoruz. Bu oyunu 2006 yılındaki Just Cause oyunuyla konu bakımından çok bir alakası olmasada sonuç olarak bir devam oyunu diye niteleyebiliriz.

Rico oyunun hemen başında Asya kıtasındaki Panau isimli bir adaya paraşütüyle iniş yapıyor. Daha önce ABD'nin müttefiki olan Panau başkanı bir çeşit darbe girişimiyle değiştirilmiş durumda ve bizim de görevimiz Sheldon isimli tehlikeli eski bir ajanı hazır elimiz değmişken safdışı bırakmak. Oyun boyunca çeşitli isyancı çete ve gruplarla ortak çalışarak ülkeyi kaos ortamına sürüklemeye çalışıyoruz. Kazandığımız kaos puanlarına bağlı olarak yeni görevler açılıyor ve kazandığımız paralarla da karaborsaya girip ticaretle son model silahlar,araçlar vs. alabiliyoruz.

Just Cause 2 oynanış bakımından GTA'ya oldukça benziyor. Konu bakımından ise mafya yerine bazı çetelerin olduğunu düşünün belki de tek fark bu diyebilirim. Oyun boyunca helikopter,gemi vs. çeşitli araçlar ve çok çeşitli silahlar kullanabiliyoruz. Rico hem paraşütü hem de duvarlara tutunmasını sağlayan bir çeşit kanca sayesinde kısa zamanda uzun mesafeleri katedebiliyor ve oynanış bakımından oyuncuya çeşitlilik sunuyor. Genel olarak konuya önem vermeyip aksiyonu bol bir oyun tercihiniz varsa bu oyunu denemenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder