Adsense

19 Temmuz 2013 Cuma

Grid 2 İnceleme

Tür:Yarış
Platform:PC,PS3,XBox360
Grafik:100/83
Ses:100/75
Oynanış:100/70
Yapım:Codemasters
GENEL:100/73 

2013 yılında piyasaya sürülen Grid 2 oyunu ilk etapta kaliteli grafikleriyle oyuncuların dikkatini çekiyor. Son zamanlarda çıkan araba yarışı oyunlarının çoğunun başarısızlığı nedeniyle Grid 2 de bu kulvarda biraz dezavantajlı olarak yola çıktı ama ortaya çıkan yapım diğerlerine göre daha iyi olmuş denebilir.

Araba yarışı oyunlarında ve diğer genel oyunlarda da belkide en önemli özellik oynanıştır. Oynanışın iyi olmadığı,kontrol edemediğiniz bir şey olduğunda grafikler ne kadar iyi olursa olsun sonuçta oyun olduğundan oyundan soğursunuz. Grid 2 oyununda da buna benzer bir durum sözkonusu diyebilirim. Oyunun konu namına pek bir şeyi yok,olay dünyanın en iyi yarışçısı olmak yani klasik bir amaç. Oyunun kontrolleri ise grafiklerine oranla vasatın altında kalıyor. Herne kadar dönüşlerde istediğinizi yapıyor olsanızda keskin virajlarda kontrolü sağlamak çok büyük sıkıntı olmuş.

Oyunda kaza yaptığınızda ya da çarpıştığınızda vs. tıpkı Prince of Persia oyunundaki gibi zamanı geri alabiliyorsunuz ve geriye aldığınız yerden tekrar oynamaya başlıyorsunuz. Genel olarak kaliteli grafikleri nedeniyle bir şansı hakeden bir oyun olsada kontrollere alışmak için biraz çaba harcamak gerekiyor. Yinede araba yarışı sevenlerin bu oyunu denemelerini öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder