Adsense

2 Aralık 2013 Pazartesi

Jigoku Shoujo İnceleme

Favori Karakterlerim:Tsugumi
Tür:Gizem,Korku,Psikolojik
Bölüm Sayısı:26 + 26 + 26
Not:10/7

Jigoku Shoujo yani Cehennem Kızı animesinin ilk sezonu 2005-2006 yılları arasında yayınlandı. Toplamda üç sezondan oluşan animenin ilk sezonunu genellikle aklımızda sorularla izliyoruz. Ancak sonlara doğru bazı soruların cevabını bulabiliyoruz.

Enma Ai isimli küçük bir kızın hikayesini anlatan animede son bölümlere kadar olan olaylar aslında birbirini tekrar ediyor diyebiliriz. Buna göre her bölümde iki kişi arasında oluşan husumet ve bu kişilerden birinin diğerinden intikam alma arzusunu izliyoruz. Eğer gece yarısı saat 12'yi geçtikten sonra Cehennem Kız'ın sitesine girip intikamının alınmasını istediğin kişinin ismini yazarsan anında Enma Ai yanında bitip sana bir hasır bebek veriyor. Hasır bebekteki ipliği çektiğin anda ise Enma Ai ve yardımcıları intikamını alıp o kişiyi öldürüyor ancak bu olay sonunda öldürülen kişi direk cehenneme giderken öldürten kişide öldükten sonra cehenneme gideceğini kabul etmiş oluyor. Animenin ilk sezonunda yaklaşık 20-22 bölüm bu olay tekrar ediyor ve son birkaç bölümde Enma Ai'nin geçmişine gidip neler yaşadığını öğrenebiliyoruz. İntikam bölümlerinde kimi en iyi arkadaşı öldüğü için,kimi köpeği öldüğü için,kimi sebepsiz yerevs. birçok farklı nedenlerden dolayı farklı karakterlerin Enma Ai'yi çağırıp intikam almalarını izliyoruz. Animenin ortalarına doğru ise Tsugumi adlı küçük kız ve babası Hajime'nin ortaya çıkmasıyla anime biraz daha kaliteli hale geliyor. Tsugumi, Enma Ai kişilere intikamlarını almak için vaatte bulunurken o anda yaşananları Enma Ai'nin gözünden görebiliyor. Bu sayede Hajime ve Tsugumi hasır bebeği alan kişiyi intikamından vazgeçirmeye çalışıyorlar. Bu şekilde anime fazla sürpriz yapmadan aynı tonda devam ediyor diyebilirim.

Olayların bir zaman sonra sıkması ve hikayenin tekdüzeliğinden dolayı animenin kalitesi epey bir düşüyor olsada sezonun son birkaç bölümü ilgi çekici şekilde tasarlanmış.Animenin tüm sezonlarında olaylar birbirine benzer halde ilerliyor ve son 3-5 bölümde hikaye tam anlamıyla keyif veriyor,onun haricinde monoton bir yapısı olduğunu söyleyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder