Adsense

31 Temmuz 2013 Çarşamba

Karateka İnceleme

Tür:Aksiyon
Platform:PC,XBox360,PS3
Grafik:100/75
Ses:100/73
Oynanış:100/80
Yapım:Liquid Entertainment
GENEL:100/75

2012 yılında piyasaya sürülen Karateka oyununun temelleri aslında atari zamanına dayanıyor. Eskiden 9999 in 1 başlıklı kasetlerin içinde bolca bulunan Karateka oyunu günümüz teknolojisine uygun olarak yeniden düzenlenerek piyasaya sürüldü.

Yeni Karateka oyununda da aslında eskisine sağdık kalınmış ve dövüş sistemi birnevi aynı şekilde düzenlenmiş denilebilir. Güzel prensesi kötü adamlardan kurtarmak için yola çıkan üç farklı dövüşçü vardır ve biz oyun boyunca sırasıyla bu dövüşçüleri kontrol ediyoruz. Prensesin gerçek aşkı aslında onu ilk kurtarmayı deneyendir ancak eğer o oyunun bir yerinde yenik düşerse başka bir karakterle kaldığımız yerden oyuna devam edebiliyoruz ve toplamda üç hakkımız var. Eğer ikinci karakterlede yenilirsek üçüncü karakterle kaldığımız yerden devam ediyoruz ve bu şekilde birçok dövüşçüyü yenip prensese ulaşmaya çalışıyoruz.

Karateka oyununun oynanışı oldukça basit ayarlanmış. Zaten sadece 3-5 tuşa basarak tüm oyunu bitiriyoruz ve oyun süreside oldukça kısa ki bu yerinde bir davranış olmuş. Oyun kısa olduğundan tekrar oynanabilirlik oranı yükseliyor. Genel olarak blok koyup saldırıya geçmek taktik olsada gelen saldırılara blok koymak bazen oldukça zorlu olabiliyor. Son olarak bu köklü oyunu pc platformunda görüp oynamak benim için güzel bir tecrübe oldu çünkü atarim varken bu oyunu oynamayı severdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder