Adsense

5 Aralık 2013 Perşembe

XCOM Enemy Unknown İnceleme

Tür:Sıratabanlı Strateji
Platform:Xbox360,PC,PS3
Grafik:100/84
Ses:100/84
Oynanış:100/88
Yapım:2K Games - Firaxis Games
GENEL:100/88

2012 yılında piyasaya sürülen Xcom Enemy Unknown oyununda uzaylıların işgali altında olan dünyada bir komutan rolünü üstleniyoruz. Alacağımız kararlar ve savaş kabiliyetimizle uzaylıların dünyayı istilasını engellemeye çalışıyoruz.

Farklı ülkelerden kaynak yardımı alan bir örgütün komutanı olduğumuz oyunda XCOM projesiyle uzaylılara karşı mücadele veriyoruz. Bunun için hem çok sayıda mühendise hem de bilim adamına ihtiycımız var. Oyun boyunca gerek bilimsel araştırmalarla gerekse teknolojik gelişmelerle örgütü güçlendirmeye çalışıyoruz. Savaşta deneyim kazanan askerlerimizin kıdemleri yükseliyor ve daha güçlü hale geliyorlar. Her ay yaptığımız görevler ve verdiğimöiz kararlar sonucunda konsey üyeleri tarafından geribildirim alıyoruz. Eğer ülkelere gerekli yardımı yapamazsak o üyeler konseyden çekilerek XCOM projesini terkediyorlar ve bizimde gelirlerimiz düşüyor. Uzaylı istilasına karşı tüm dünyanın tek yumruk olarak savaştığı oyunda bazen uçaklarla bazen de bizzat savaş alanına giderek savaşıyoruz.

Oyunda farklı milletlerden askerlerin isimlerini,görünüşlerini vs. ayarlayabiliyoruz ama malesef oyunda Türk asker bulunmuyor. Oyundaki görevlerimiz kimi zaman rehineleri kurtarmak kimi zamanda uzaylıları kaçırmak şeklinde olabiliyor. Belli başlı ana görevler zamanla bize sunuluyor ancak bu görevleri ertelememiz mümkün, böylece oynanış süresini arttırabiliyoruz. Genel olarak bir süre sonra aynı tip görevler ve kararlar oyuncuyu sıkıyor olsada bazı oyun sitelerince en iyi bilgisayar oyunu seçilen bu oyunu denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder