Adsense

19 Temmuz 2013 Cuma

The Kings Crusade İnceleme

Tür:RPG,Gerçek Zamanlı Strateji
Platform:PC
Grafik:100/75
Ses:100/70
Oynanış:100/75
Yapım:Paradox Interactive - Neocore Games
GENEL:100/73

2010 yılında piyasaya sürülen The Kings Crusade oyununun ana konusu isminden de anlaşıalcağı gibi haçlı seferleri. Hristiyanların kutsal yer Kudüs'ü ele geçirmek için yaptıkları haçlı seferlerine karşı müslüman ordularının başında ise Salahaddin Eyyubi bulunuyor.

Oyunda istersek hristiyanları seçip Kudüs'ü fethetmeye çalışabiliyoruz ya da müslümanları seçip haçlı saldırılarına karşı Kudüs'ü savunabiliyoruz. Kutsal topraklarda yapılan savaşlar sonrası general ve askerlerimiz tecrübe kazanıyorlar ve bu sayede kazanılan yetenek puanlarını bizde istediğimiz gibi dağıtabiliyoruz. Bu açıdan oyuna rpg ögelerinin eklenmesi gayet güzel düşünülmüş. Savaştan ne kadar askeriniz sağ çıkarsa o kadar fazla güçlenme şansınız var çünkü tecrübe kazandıkları için ilk kez savaşan bir askere göre çok daha güçlü oluyorlar.

Oyun boyunca saldırı şeklinin nasıl olacağına dair ufak tefek kararlar alma durumunda kalıyorsunuz ve bu kararlar sonucu ordunuzu belli alanlara yerleştiriyor ya da yardımcı birlikler gelene kadar savunma yapabiliyorsunuz. Total War oyunlarına benzer bir savaş mekaniği olan yapım rpg ögeleriyle Total War'dan ayrılıyor diyebiliriz. İki farklı campaign sayesinde her iki savaşan taraflada oynama şansı bulabiliyoruz. Savaş alanında genellikle taktiğin öne çıktığı düşünülsede aslında olay ordunuzun tecrübesi ve gücünde bitiyor diyebiliriz. The Kings Crusade oyununu gerçek zamanlı strateji oyunlarını sevenlerin denemesi gereken bir yapım olarak görüyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder