Adsense

31 Ekim 2013 Perşembe

Deadman Wonderland İnceleme

Favori Karakterlerim:Shiro
Tür:Aksiyon,Bilim-Kurgu,Korku
Bölüm Sayısı:12 + 1 OAV
Not:10/6

2011 yılında yayınlanan Deadman Wonderland animesi ilgiçekici konusuyla çokta uzakta olmayan bir geleceğe götürüyor bizi. Japonya'da ki eşi benzeri olmayan, aynı anda hem eğlence merkezi hem de hapishane olan merkezde geçen anime, bu kısa serüvende izleyiciyi her bölümde farklı karakterlerin tanıtılıp öne çıkarılmasıyla etkilemeyi başarıyor.

Ganta sıradan bir ortaokul öğrencisidir. Çok iyi anlaştığı bir arkadaş grubu vardır. O gün hem Ganta hemde  arkadaşları Deadman Wonderland'a yapılacak okul gezisi için oldukça heyecanlıdırlar. Normal başlayan gün ilk dersin başlamasıyla birden sıradışı bir hal alır. Ganta sınıfın penceresine doğru baktığında kırmızılar içinde maskeli bir adamın havada uçtuğunu görür. Çok geçmeden ne olduğu anlaşılmayan bir çığlık,koşuşturma serisi başlar sınıfın içinde. Ganta kendine geldiğinde tüm sınıfın katledildiğini görür. Kırmızılı adam ise Ganta'yı öldürmek yerine göğsüne bir tür kristal yerleştirir ve ordan ayrılır. Ganta hastanede gözlerini açtığında katliamdan kendisinin sorumlu tutulduğunu öğrenir. Kendini doğru düzgün savunamadan Deadman Wonderland'a atılır. Ancak bu hapishane ve lunapark karışımı merkez içerden hiçte hoş görünmüyordur. Ganta hayatta kalmak için tehlikeli oyunlar oynayıp, sonu ölümle sonlanabilecek düellolar yapmaya mecbur bırakılır...

Deadman Wonderland OVA'sında ise animenin en karizmatik karakteri Senji'nin Deadman Wonderland'a girmeden önce ne yaptığı hakkında bilgi sahibi olabiliyoruz.

Animeye giriş çok hızlı oluyor ve bir anda kendinizi konuya dahil buluyorsunuz ancak ilerleyen bölümlerde anime biraz sıradanlaşmaya başlıyor diyebiliriz. Deadman Wonderland animesinin çizimleri ve müzikleri gayet güzel düzenlenmiş, özellikle açılış müziği akılda kalıcı güzel bir parça olmuş. Anime kısa bir seri ve malesef hikayeyi sonlandırmıyor. İkinci sezonun gelip gelmeyeceği meçhul olsada Deadman Wonderland mangası günümüz tarihi itibariyle bitmiş durumda. Yani illa bir son isteyenler mangasını okuyabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder