Adsense

1 Ekim 2013 Salı

Divinity Dragon Commander İnceleme

Tür:RPG,Strateji
Platform:PC
Grafik:100/75
Ses:100/74
Oynanış:100/76
Yapım:Larian Studios
GENEL:100/73  

2013 yılında piyasaya sürülen Divinity Dragon Commander oyunu özellikle birçok oyun tarzını harmanlamasıyla oyunseverlerin dikkatini çekmeyi başarmış bir yapım olarak karşımıza çıktı.

Ülkesini başarılı bir şekilde yöneten kralın döneminde ülkeye barış ve huzur hakimdi. Kralın bilinen çocuklarının dışında bir de bilinmeyen bir oğlu vardı. Bu kişi yarım ejderha kanına sahipti ve diğer çocuklarından ayrı olarak büyümüştü. Kral öldüğü zaman ülke kaosa sürüklenmiş ve kralın çocukları arasında taht kavgası çıkmıştı. İşte tamda bu sırada biz kahraman olarak devreye giriyoruz. Yarım ejderha olan karkaterimizle kralın topraklarındaki kaosu sonlandırmak için kendi ordumuzu ve yöneticilerimizi yanımıza alarak göreve başlıyoruz.

Oyunda hem strateji hem de RPG ögeleri var ve bu yüzden oyunun her alanına müdahale edebiliyoruz. Harita üzerindeki saldıracağımız bölgeleri belirledikten sonra dilersek bir generalimizi ordunun başına verebiliyoruz ya da bizzat kendimiz ordunun başında savaşa çıkabiliyoruz. Savaş mekaniği ise bildiğiniz Total War serisinin aynısı diyebilirim ancak tek fark belli bir süre sonra karakterimizinde savaşa dahil olması. Tabi karakterimiz bir ejderha olduğundan uçarak ordulara saldırdmak ve binalarını yoketmek keyifli bir oynanış sunabiliyor. Zaman geçtikçe biriktirdiğimiz altın ve teknoloji puanlarıyla yeni tür ordular ve binaları açabiliyoruz. Bu şekilde devam eden bir oyun sözkonusu. Genel olarak ilk başlarda oyun güzel gibi görünsede bir süre sonra kendini tekrar etmeye başlıyor ve oyunun konusuda çok parlak olmadığından oyunun oynanabilirliği oldukça azalıyor. Oyunun ilerleyen kısımlarında politikayada el atıp ülke genelinde bazı siyasi kararlar alabiliyorsunuz ve aldığınız kararların sonuçları da yine oyunun ilerleyen kısımlarında karşınıza çıkıyor. Sonuç olarak değişik bir çok oyun tarzını biraraya getirmiş olması güzel olmuş ama konu bakımından eksik kalmış diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder