Adsense

6 Ağustos 2013 Salı

Remember Me İnceleme

Tür:Aksiyon-Macera
Platform:PC,XBox360,PS3
Grafik:100/84
Ses:100/82
Oynanış:100/83
Yapım:Dontnod Entertainment - Capcom
GENEL:100/83
 
2013 yılında piyasaya sürülen Remember Me oyunu gelecekte geçen ve aslında daha önce film ve dizilerde de işlenmiş bir konuyu ele alıyor. Karşımızdakinin düşüncesini okuyup onun anılarını öğrenebilmek çoğu kişinin aklından geçmiştir ve işte bu durum bu oyunda gerçekleşiyor diyebiliriz.

Oyunun hemen başında karakterimiz Nilin hafızasını kaybetmiş bir şekilde bir merkezde tutuluyor olarak karşımıza çıkıyor. Araştırma merkezi tarafından hafızası çalınan insanlar leaper denilen bir tür yaratığa dönüştüğü için şehir büyük tehlikeye giriyor. Nilin daha sonra Edge isimli birinden bir yardım mesajı alıyor ve onun yönlendirmesiyle o merkezden kaçıyor ancak hiçbir şey hatırlayamıyor. Edge ile ortak çalışmaya başlayan Nilin daha sonra  tutulduğu merkezdeki önemli kişileri birer birer bularak hafızalarını alıyor ve böylece kendi geçmişini ortaya çıkarmaya başlıyor. Nilin'in olağanüstü yetenekleri var ve bir hafıza silicisi,değiştiricisi olabiliyor. Oyunun sonuna doğru hafızasına girdiği bir kadının annesi olduğunu anlamasıyla olaylar günyüzüne çıkmaya başlıyor. Tüm bu olayların arkasındaki güçlerden birinin de babası olduğunu öğrenmesiyle onun peşine düşüyor ve bu seferde her şeyi sonlandırmak için Edge'yi yoketmesi gerektiğini anlıyor...

Müziklerini oldukça başarılı bulduğum oyunun oynanışıda gayet güzel ayarlanmış. Oyunda kendi saldırılarımızı oluşturabiliyoruz ve oyun ilerledikçe farklı özel saldırılar öğreniyoruz. Grafik olarakta gayet başarılı diyebileceğim oyun için kamera açıları bakımından malesef aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Oyundaki dövüşler bir Capcom klasiği olarak uzun sürüyor. Eğer bir boss savaşı yapıyorsanız aynı ataklarınızı defalarca kullanacaksınız demektir çünkü bossları yenmek normal düşmanları yenmekten çok daha uzun sürüyor. Oyundaki kamera açıları zaman zaman oyuncuyu çıldırtabiliyor olsada genel olarak denenebilecek nitelikte güzel bir oyun olmuş diye düşünüyorum.

1 yorum:

  1. bunu bende oynadım U.R çok güzeldi karı karı değil bruş li :D(bruce lee) :D

    YanıtlaSil