Adsense

25 Ekim 2013 Cuma

Nba 2K14 İnceleme

Tür:Spor
Platform:Xbox360,PS3,PC,PSP,Wii,PS4
Grafik:100/80
Ses:100/87
Oynanış:100/87
Yapım:2K Sports
GENEL:100/87

2K Sports'un rakipsiz basketbol oyunu NBA2K serisi 2014 versiyonuyla ufak tefek değişikliklerle karşımıza çıkıyor. Önceki oyunun üstüne grafik anlamında deyim yerindeyse hiçbir şey koymamasına rağmen oynanışa getirilen yenilikler sayesinde bize yeni bir oyun olduğunu hatırlatıyor.

Seri oyunlar genelde çok az değişikliğe uğrayarak her sene bize sunulan oyunlardır. Ama bu genelleme şimdiye kadar NBA2K için geçersizdi ancak bu oyunla yapımcılar biraz işin kolayına kaçmış gibi görünüyorlar. Tabi durumun böyle olmasında PS4'ün çıkacak olması ve bu oyunun PS4 versiyonunun oldukça değişik olacak olmasıda pay sahibi. Bugün PS4 versiyonunun grafiklerini görme şansı buldum ve tek kelimeyle müthiş olmuş diyebilirim. Next gen olmayan konsol ve pc platformuna ise bu oyun "ortalama" bir şekilde çıkmış desek yanlış olmaz herhalde. Oynanışta yapılan geliştirmeler ile oyun çok daha gerçekçi bir basketbol deneyimi sunuyor ve gerçeğe bir adım daha yaklaşmış bulunuyor. Bir önceki seneden farklı olarak Lebron James'in kariyerinin önemli maçlarını oynayabileceğimiz bir modun bulunduğu oyunda yine association ve my player modları öne çıkıyor. Ancak bu modlarında çok fazla geliştirildiği söylenemez. Geçen oyunda Allstar haftasonunda sadece allstar maçlarını oynayabiliyorduk ancak bu sene hem maçlar hemde üçlük,smaç yarışmaları gibi yarışmalarıda dilersek oynayabiliyoruz ya da seyredebiliyoruz.

Oyunun müziklerinden bahsetmemekte olmaz diye düşünüyorum. Her sene NBA2K serisi ile çok kaliteli müziklerle tanışıp, yıl boyu dinleme fırsatı buluyorum. Bu senede gelenek değişmedi ve harika bir soundtrackle gelen yapım oyuna daha da keyif kattı diyebilirim. Oyunu ilk açtığınızda NBA2K13'ümü açtım diye düşünebilirsiniz çünkü bu oyunla aralarında grafik anlamında bir değişme yok demek mümkün ama yinede 2k serisi kendini oynattırmayı başarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder