Adsense

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Assassin's Creed 3 İnceleme

Tür:Aksiyon-Macera,Gizlilik
Platform:PC,PS3,XBox360 
Grafik:100/87
Ses:100/84
Oynanış:100/89
Yapım:Ubisoft
GENEL:100/86

2012 yılında piyasaya sürülen ve serinin beşinci oyunu olan Assassin's Creed 3 oyununda yepyeni bir kahramanla tanışıyoruz. 21.yüzyılda Desmond'un macerası devam ederken bir yandan da 1760-1783 yılları arasına giderek Connor adlı Assassin'in hikayesine tanık oluyoruz.

Oyunun başında Haytham isimli birini yönlendirerek başlıyoruz ve bazı görevler yaparak gemi ile seyahatimizi tamamlayıp Boston'a varıyoruz. Burdan sonra Haytham'ın ordaki yerli bir kadınla olan ilişkisi sonucu bir oğlu oluyor.Haytham ile son görevimizide tamamladığımızda aslında Haytham'ın Assassin değil bir Templar olduğu ortaya çıkıyor. Haytham'ın oğlu ise Assassin'ler tarafından yetiştirilerek yeteneklerini zirveye ulaştırıyor ve Connor adını alıyor. Oyunda Amerika'nın bağımsızlık mücadelesine tanık oluyoruz ve Boston çay partisinden tutun George Washington'un önderliğine kadar bir çok tarihi olayı yaşıyoruz. Templar'ların amacı Washington'u etkisiz kılarak yeni kurulacak düzende söz sahibi olabilmekken Assassin'lerin amacı ise halkın desteğini alan Washington'u Amerika'nın lideri ilan etmek. Bu durumda baba-oğul yani Haytham ve Connor karşı karşıya geliyorlar. Oyunun sonunda Connor görevini başarıyla tamamlıyor. Connor'un çocukluğundan başlayarak ortayaşlarına yakın hale gelene kadarki hayatını oynadığımız oyunda Connor gençken bir tür görüntü görüyor. Daha önce gelenlerden Juno,Connor ile konuşarak görevinin önemini anlatıyor. Oyun sonunda ise Apple of Eden'in yerini bulan Connor elmayı saklıyor. Desmond ise bu görüntülerden yararlanarak son anahtarın yerini buluyor. Desmond gerçekleşmesi yakın olan Güneş Patlamasını engellemek için "Daha Önce Gelenler" ile bir anlaşma yapıyor. Desmond'a sunulan iki seçenek var; ya Juno'yu serbest bırakacak ve Desmond ölecek -ki bu durumda Juno tüm insanlığı ele geçirebilir- ya da Juno'yu serbest bırakamayacak ve Güneş Patlaması sonucu insanlık büyük kayıplar verecek ve sayısı azalan insanlık tekrardan karanlık çağlara dönecek. Desmond,Juno'yu serbest bırakmayı seçerek büyük bir kumar oynuyor ve oyun bu şekilde sonlanıyor.

Serinin beşinci oyunu olmasına rağmen hala cevaptan çok soru soran oyun şahsen bence biraz kabak tadı vermeye başladı. Oyunun grafikleri ve oynanışında ise ciddi bir gelişme olduğu söylenemez. Ubisoft isim yaptığı bu oyununun kaymağını mümkün olduğunca uzun süre yemeye çalışıyor ama artık sona gelindiğinin kendilerininde farkında olması gerek. Altair ve Ezio gibi kahramanlardan sonra Amerikan yerlisi Connor'u yönetmek biraz hafif kaldı diyebilirim. Ayrıca Amerika'nın olmayan tarihini oyun yapmakta ne kadar doğru bir karar tartışılır. Kendini tekrar etmeye uzun süre önce başlayan seri bu oyundada kaydadeğer bir gelişme sağlamamış gibi görünüyor. Ama PES ve FIFA oyunları gibi Assassin's Creed'in de yeni oyunu yine 2013'te gelecek. Her sene bir oyun yapmak yerine gerekirse zamanı uzun tutup daha yenilikçi ve gelişmiş bir oyun yapmalarını tercih ederim ama dediğim gibi şu anda bu popüler serinin kaymağını yemekle meşguller.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder