Adsense

24 Temmuz 2013 Çarşamba

Bully Scholarship Edition İnceleme

Tür:Aksiyon-Macera
Platform:PC,PS2,PS3,XBox360,Wii
Grafik:100/80
Ses:100/87
Oynanış:100/90
Yapım:Rockstar Games
GENEL:100/89

2006 yılında PS2 için piyasaya çıkan Bully oyunu iki sene sonra yani 2008 yılında bazı geliştirmeler yapılarak PC içinde piyasaya sürüldü ve Bully Scholarship Edition adını aldı.

Oyunun başında 15 yaşında bir çocuğun annesi ve üvey babasının arabasıyla bir yatılı okula kayıt ettirilmeye gittiğini görüyoruz. Bullworth akademiye kayıt olan Jimmy Hopkins daha öncede birçok okuldan kovulmuş,iflah olmaz bir yaramazdır. Ancak bu okulda ona rakip olabilecek oldukça dişli öğrencilerle tanışacaktır. Okul inekler,yaltakçılar vs. gibi adlarla farklı farklı gruplara ayrılmıştır ve Jimmy Hopkins'in ise amacı tüm bu grupları altederek hepsinin saygısını kazanmak ve okulun kralı olmaktır. Tabi kral olmaya giden yol oldukça uzun ve zorludur ki bu yüzden Jimmy bu macera boyunca ihanet,aşk,çekişme gibi bir sürü farklı duyguyu yaşayacaktır.

Oyunun oynanışı ve müzikleri kesinlikle harika ayarlanmış. Görevler sırasında çalan müzikler ve yaptıklarınızla belkide ortaokulda,lisede içinizde kalmış bazı kötülükleri bu oyun sayesinde ortaya çıkarabiliyorsunuz. Jimmy ve arkadaşları tam bir serseriler,zaten oyunun adınıda türkçeye çevirirsek zorba,kabadayı gibi anlamlara geliyor. Oyunda çok çeşitli silahlar (sapan,havai fişek gibi) ve araçlar (bisiklet,kaykay gibi) kullanma şansı buluyorsunuz. Matematik,coğrafya,ingilizce gibi derslere girip bu derslerden öğrendiklerinizi gerçekten de günlük hayata uyguluyorsunuz. Örneğin kimya dersinden geçerseniz Jimmy yeni patlayıcı silahlar yapabiliyor. Oyunda istediğiniz her şeyi yapabiliyorsunuz desem yeridir. İsterseniz şehire inip dolaşabilir,kızlara hediyeler verip onların kalbini çalabilir,okuldaki dolapları karıştırıp hırsızlık yapabilirsiniz. Bunlar gibi birçok şeyi yapıp yapmamak tamamen sizin keyfinize kalmış. Oyundaki özgürlük hissi,başarılı seslendirmeler,rahat oynanış ve kaliteli hikayesi ile Bully Scholarship Edition'u yolu öğrencilikten geçmiş herkesin oynamasını tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder