Adsense

10 Temmuz 2013 Çarşamba

Mass Effect: Paragon Lost İnceleme

 Favori Karakterlerim:James
Tür:Aksiyon,Macera,Bilim Kurgu
Bölüm Sayısı: 1 FİLM
Not:10/5

2012 yılında yayınlanan  Mass Effect:Paragon Lost anime filmi aslında Mass Effect oyun serisinin ikinci oyununun zamanında geçen ve tıpkı oyundaki gibi Collector tehlikesine karşı savaşan bir grup askerin hayatını anlatıyor.

Mass Effect 3 oyunundan tanıdığımız James Vega bu anime filminde başrolü üstlenmiş durumda. James,Normandy gemisinin efsane kumandanı Shepard'ı kahramanı gibi gören başarılı bir askerdir. Shepard'ın ölmesi nedeniyle onunla tanışma fırsatı bulamamış olsada ona büyük bir saygı duyuyordur. Shepard'ın da dediği gibi her şey rutin bir görevle başlıyor ancak daha sonra işler ciddileşince Collector tehlikesi ile karşılaşan grup hayatta kalabilmek için ölümüne bir çarpışmaya giriyorlar. Collectors(Toplayıcılar),insan kolonilerine saldırıp insanları rehine olarak almaya başlıyorlar ve bu esnada James ve grubu olaya dahil oluyor. Tıpkı oyunda Shepard'ın zor kararlar vermesinde olduğu gibi James'te anime filmi boyunca çeşitli zor kararlar veriyor. Özellikle de finalde verdiği karar neden animenin isminin "Paragon Lost" olduğunu açıklar nitelikte,çünkü verdiği karar tam bir "Renegade" kararı.

Oyun serisinde olan olaylara göre bu anime filmi oldukça basit ve sönük kalmış diyebilirim. Ayrıca James'i şahsen üçüncü oyunda da silik bir karakter olarak bulmuştum yani olsada olur olmasada olurdu benim için ve genelde de takımıma almazdım. Ama yinede Mass Effect evreninde geçen bir anime izlemek güzel bir deneyim diyebilirim. Oyun serisinin hayranları bir göz atarlarsa fazla bir şey kaybetmezler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder