Adsense

18 Ocak 2014 Cumartesi

Dragon Ball İnceleme

Favori Karakterlerim:Goku,Bulma,Kuririn,Roshi
Tür:Macera,Komedi,Dövüş,Süper Güç
Bölüm Sayısı:153 + 4 Film
Not:10/10

1986-1989 yılları arasında yayınlanan ve benim çocukluğumun en güzel animelerinden biri olan Dragon Ball animesi Son Goku isimli bir çocuğun dövüş sanatlarında kaydettiği gelişmeler ve edindiği arkadaşlarıyla beraber yaşadığı maceraları konu alan oldukça keyifli bir animedir.

Efsaneye göre 7 tane ejderha topunu toplayıp biraraya getiren kişinin dileğini ortaya çıkacak olan bir ejderha gerçekleştirecektir. Bu nedenle niyeti iyi veya kötü olan birçok kişi ejder toplarının peşindedir. 16 yaşında genç bir kız olan Bulma kendine yakışan yakışıklı bir erkek arkadaş dilemek için topların izini sürmektedir ve bu durum onu Son Goku ile karşılaşmaya kadar götürür. Goku kendi halinde ormanda yaşayan ve diğer insanlarla hiç iletişime geçmemiş (ölen büyükbabası hariç) saf bir çocuktur. Ölen büyükbabasından yadigar bir ejder topu vardır ancak toplarla ilgili efsaneyi bilmiyordur. Bulma,Goku ile karşılaştıktan sonra onun gücünden yararlanarak diğer ejder toplarını toplayabileceğini düşünerek onu yanına alır ve Goku ilk kez dış dünyaya açılır. Goku bu macera boyunca birçok yol arkadaşı edinir ve kendini dövüş sanatlarında geliştirmek için büyük uğraş verir.

Filmlerini ise aynı karakterlerin farklı biçimde tanışmalarını ve normal animede yaşadıkları maceralardan farklı maceralarını konu alan aslında anime serisinden bağımsız yapımlar olarak düşünebilirsiniz.

Anime zaman zaman ciddi bir hal alsada genel anlamda hep komedi unsurlarına dayanıyor. Bu yüzden dövüş sırasında yerinden çıkan gözler,kızaran suratlar vs. gibi birçok komik durumla karşılaşabiliyorsunuz. Anime hem müzikleri bakımından hem de konunun 20-30 bölümde bir farklı bir hal alması nedeniyle kendini devamlı izlettiren ve tazeliğini devamlı koruyan,hiç sıkmayan bir yapıya sahip. Animenin başında bacaksız bir velet olan Goku animenin sonuna doğru güçlü bir delikanlı haline dönüşüyor ve bu nedenle sanki elinizde büyümüş gibi hissediyorsunuz. Hem komedi hem de dövüş unsurlarını mükemmel bir şekilde harmanlayan bu yapımı herkesin izlemesini tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder