Adsense

7 Mayıs 2014 Çarşamba

Kara no Kyoukai İnceleme

Favori Karakterlerim:Shiki
Tür:Aksiyon,Gizem,Gerilim
Bölüm Sayısı:7 Film
Not:10/4 
 

2007-2009 yılları arasında yayınlanan Kara no Kyoukai,konu bakımından toplamda yedi filmden oluşan ancak birde ilk 6 filmin özetini geçen Gate of Seventh Heaven adlı filmiyle beraber animeseverlerin karşısına çıkmış bir yapım.

Filmleri yayınlanma sırasına göre izlerseniz kafanız karışabilir ki bu normal bir durum çünkü filmler birbirlerini takip eden bir konu sırasıyla yayınlanmamış durumdalar. Bu yüzden bir geçmiş bir gelecek zaman arasında gidip geliyorsunuz ki bu durum konuya dahil olmanızı oldukça zorlaştırıyor. Bu yüzden ilk altı filmden sonra bu altı filmin özetini geçen özel remix filmini izlerseniz belki konu kafanızda daha rahat şekillenebilir. Ryougi Shiki adlı çift kişilikli bir kızın geçirdiği trafik kazası sonrasında saldırgan kişiliğini unutup tek kişiliğe bürünmesinin ardından tanıştığı kişiler ve yaşadığı olaylar sonucu tekrar saldırgan kişiliğini kazanarak bir ölüm makinesine dönüşmesini anlatan filmler, genel anlamda oldukça yavaş işleyen bir konu üzerine inşa edilmiş diyebilirim.

Animenin çizim ve müzik bakımından vasatı aştığını söylemek yanlış olur. Monoton ilerleyen hikayede ufak tefek sürprizler olsada genel anlamda aksiyon düşük kalıyor. Eğer filmlerin süresi biraz daha kısa yapılıp gereksiz sahneler animeden atılsaydı daha olumlu bir puan alabilirdi bu yapım,ancak bu şekilde ortalamanın üzerine çıkamayan bir anime tanımını almayı hakediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder