Adsense

22 Haziran 2014 Pazar

The Amazing Spider-man 2 İnceleme

Tür:Aksiyon
Platform:PC,XBox360,PS3,PS4
Grafik:100/78
Ses:100/82
Oynanış:100/78
Yapım:Beenox - Activision
GENEL:100/78

2014 yılında aynı adlı filmiyle beraber piyasaya sürülen The Amazing Spider-man 2 oyununda Manhattan sokaklarında suçla mücadele edip düzeni sağlamaya çalışıyoruz. Oyunun grafikleri ne kadar kaliteli olsada oyundaki optimizasyon sorunu özellikle pc kullanıcıları için önemli bir sorun teşkil ediyor.

The Amazing Spider-man 2 oyununda filminden farklı olarak değişik düşmanlar ve değişik bir hikaye bizi bekliyor. Zaman zaman filmiyle paralel bir yapıda seyreden konu bazen çizgi romanına yaklaşarak bambaşka bir hal alıyor. Oyunda Kraven,Black Cat,Shocker ve önemli bir düşman olan Kingpin bulunuyor. Kingpin'in rus mafyasıyla olan husumeti ve Spider-man ile Kraven'in buna dahil olması Manhattan sokaklarını kızıştırıyor ve tavan yapan suç oranıyla birlikte Task Force diye adlandırılan özel polis birlikleri kuruluyor. Oyunda kahramnlık seviyesi diye bir durum mevcut ve eğer bu kahramanlık seviyeniz negatif değerler almaya başlarsa Manhattan için bir tehlike olarak görülmeye başlayan Spider-man'i durdrumak için Task Force harekete geçiyor ve deyim yerindeyse her nefesinizde peşinizde oluyorlar. Oyunda ilk kez zaman zaman Peter Parker olarak da oynama fırsatı buluyoruz. Peter Parker olarak yaptığımız görevlerde genelde ya bir bilgi peşinde oluyoruz ya da önemli bir fotoğraf çekmemiz gerekiyor. Bunun dışında oyun ilerledikçe yine farklı Örümcek Adam kıyafetleri açarak değişik özelliklere sahip olabiliyoruz. Ayrıca oyunda xp kazanarak Örümcek Adamın daha güçlü olması için gerekli geliştirmeleri yapabiliyoruz.

Oyunun ağ atma mekaniği oldukça iyi tasarlanmış olsada kamera açıları zaman zaman problemli olabiliyor. Oyunun belkide en güzel yanı Örümcek Adamın düşmanlarıyla uğraşırken yaptığı şakalar ve karşılıklı atışmaları diyebilirim. Özellikle Boss savaşları bu sayede oldukça keyifli bir hal alıyor. Sonuç olarak önceki Örümcek Adam oyunlarına çok fazla bir şey katmasada genel anlamda şans verilebilecek bir oyun olarak denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder