Adsense

30 Haziran 2014 Pazartesi

Neverwinter Nights 2 İnceleme

Tür:RPG
Platform:PC
Grafik:100/70
Ses:100/74
Oynanış:100/75
Yapım:Obsidian Entertainment
GENEL:100/76

2006 yılında piyasaya sürülen Neverwinter Nights 2 oyunu devam niteliğinde olmayan ancak oyunculara aynı dünyada farklı bir macera sunan bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

Oyunun başında bir karakter oluşturuyoruz ancak söylemem gerekir ki bu karakter oluşturma ekranı benim şimdiye kadar gördüğüm en detaylı ekrandı. Karakterimizin ırkını,türünü,yeteneklerini,güçlerini,yetenek puanlarını,inandığı varlığı vs. bir çok şeyi oyunun başında ayarlayabiliyoruz ve bu ayarlarımız oyun içinde etkisini gösteriyor. Oyun içinde verdiğimiz kararlar hikayenin gidişene az da olsa etki ediyor ve yoldaşlarınızın size karşı tutumlarını etkiliyor. Konu bakımından ise ortalama bir konuya sahip olan oyunda daha önce yokedilmiş bir şeytani varlığın tekrar geri dönerek neverwinter dünyasını tehdit ettiğini görüyoruz. Kahramanımız kendi köyünden yola çıkarak neverwinter'a gidiyor ve edindiği arkadaşlarıyla beraber bu kötülüğe karşı savaşmaya başlıyor ancak oyunun sonunda dilerseniz sizde kötü tarafa dahil olabiliyorsunuz bu açıdan oyun size özgürlük tanımış durumda.

Oynanış bakımından ise her seviye atladığınızda farklı yetenekler öğreniyorsunuz. Savaş sırasında ekranı durdurarak kendi karakterinize ve takım arkadaşlarınıza çeşitli komutlar verebiliyorsunuz. Oyun genel anlamda tekdüze bir mantığa sahip. Devamlı farklı bölgelere giderek yaratık kesiyorsunuz ve daha sonra giren ara sahnelerde çok da geçerli olmayan kararlar veriyorsunuz. Ancak oyunu kendi çıktığı döneme göre değerlendirirsek gerçekten başarılı bir yapım olarak nitelendirmeliyiz ayrıca hala günümüzde dahi bu oyunun fanatikleri oldukça fazla. Oyun özellikle Storm of Zehir adlı ekpaketiyle yenilikler getiriyor ama bunun dışında başka çeşitli ekpaketleri de var. Sonuç olarak bu türü seven oyuncuların denemesinde fayda bulduğum bir oyun olarak şans vermenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder